Cable Beach Club Broome

Mode Haysom Budget for the project

Budget

N/A

Owner of the project by Mode Haysom

Owner

Hawaiian properties

Owner of the project by Mode Haysom

Location

Cable Beach, Broome Western Australia

This project began as a review of the master plan of this world renowned resort and it progressed to include an upgrade of the resort central facilities. It consisted of reviewing and redefining the planning of the resort to allow the resort to meet a 5-star rating.

The concept was to reinforce a sense of place strongly connected to the landscape. It involved:

+ Enhancing connectivity through the resort.

+ Transforming the existing pool.

+ Completing the central outdoor space with a series of flexible shade structures.

The architectural solution for the main pool area was to add a series of pavilions that while reinforcing the edge of the pool, also provided shade for lounging, families and dining.

A consistency of form was introduced with the cyclone-proof umbrellas and pool shade together with new paving treatment that binds together the disparate parts of the central area. Further work was done on the main lobby and shop as well as the sunset bar and the library.

 

Pin It on Pinterest

Share This
Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!